Ősszel is folytatódik az Élő örökség szabadegyetemi kurzus

2023. október 11-én Gasztronómia mint szellemi örökség címmel kerül sor az Élő örökség: Gasztronómia, természeti tudás, városi hagyományok, ipari örökség című szabadegyetemi kurzus újabb előadására. A programsorozat az idén 20 éves UNESCO szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezmény évfordulója alkalmából indult. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága és a TIT József Attila Szabadegyetem közös szervezésében megvalósuló ismeretterjesztő előadásokon neves szakértők és hagyományőrző közösségek tagjai folytatnak párbeszédet hagyományról, örökségről és a mindennapi gyakorlatról.

Előadó: Dr. Bereczki Ibolya – néprajzkutató, muzeológus
Közreműködő közösség: a karcagi birkapörkölt hagyományát gyakorló közösség, képviselőjük: Csontos György

Időpont: 2023. október 11., szerda 17:00-18:30
Helyszín: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Belépőjegy az előadás előtt a helyszínen váltható.

A kurzusról bővebben >>